art-&-science-banner

2017 SEMİNER DAVETİYESİ – 1

Cook&Chill (Pişir&Soğut), Rejenerasyon Sistemi’nin
Türk Mutfağı’na Uyarlanarak Geleneksel Pişirme Tekniklerinin Geliştirilmesi

Seminer Tarihi: 22 Eylül 2017, Cuma
Seminer Saati: 19.30 – 21.30
Kıyafet: Şef Üniforması
Adres: MSA Electrolux Auditorium – Maslak Mahallesi, Meydan Sokak,

Beybi Giz Plaza, 123-134 B Blok, 34398 Sarıyer/İstanbul
LCV: 7 Eylül 2017, 18.00

Electrolux Profesyonel ve WORLDCHEFS, 2017 yılında da “Sanat ve Bilim Bir Arada” birleşiminin bir parçası olan Chef2Chef eğitim seminerine sizleri davet etmekten mutluluk duyar (https://www.worldchefs.org/).
WACS Chef2Chef Türkiye Elçisi Zeki Açıköz önderliğinde ve Electrolux Profesyonel Kurumsal Eğitim Şefi Ahmed Özer tarafından gerçekleştirilecek, Electrolux Profesyonel’in air-o-system Teknolojisi’ni anlatan interaktif katılımlı seminerde şeflere, mutfakta sürdürülebilir uygulamaları gerçekleştirirken, yüksek standartları da korumaları yönünde eğitimler verilmektedir. Şef dostlarımız, Electrolux Profesyonel’in yenilikçi çözümlerini ve kendi yaratıcılıklarını dengeli bir biçimde harmanlayarak nitelikli yemekler sunacaklar.

Chef2Chef Eğitim Çalışmasının Amacı

Chef2Chef Eğitim çalışmasında, Electrolux Profesyonel’in air-o-steam Touchline Kombi Fırınları ile Blast Chiller’ı (hızlı soğutucuyu) tek bir çözümde bir araya getiren bir teknoloji olan Cook&Chill (Pişir&Soğut), Rejenerasyon Sistemi’ne odaklanılıyor. Sürdürülebilir mutfağa yönelik bu yenilikçi yaklaşım, siz şef dostlarımızın günlük faaliyetlerini de olumlu yönde geliştirecektir.

Chef2Chef eğitim çalışmasının amacı, daha önce edinilen beceri, yöntem ve bilgileri geliştirmek ve kapsamını genişletmektir. Bu eğitim, güncel teknik uygulamaları geliştirmeyi, modern günümüz mutfağı ve mutfak sanatlarında yer alan Sous-Vide, Multi Timer, Düşük Isıda Pişirme Teknikleri ile yeni mutfak bilgileri, becerileri ve yöntemleri yaratmayı amaçlamaktadır.

Rejenerasyon Sistemi’nin temel özellikleri ve avantajları:
  • En son teknolojiyi içeren, optimize edilmiş bir çalışma süreci
  • Gıda güvenliğinde daha yüksek seviyeler
  • Yiyecek kaybında ve gıda israfında azalma
  • Gıda hizmeti operasyonlarında daha yüksek kârlılık

.

Sous-Vide Tekniği’nin temel özellikleri ve avantajları:
  • Kendi özsuyunda pişirip, maksimum lezzet elde etme
  • Gıdalarda oksidasyonun sebep olduğu bozulmayı önleyip, daha uzun raf ömrü sağlama
  • Daha az atık ile düşük maliyetler
  • Önceden pişirme, soğutma ve sipariş geldiğinde servis etme imkanı
  • Mutfağın boş saatlerini pişirme için kullanma imkanı
Düşük Isıda Pişirme Tekniği’nin temel özellikleri ve avantajları:
  • Daha az ağırlık kaybı ile düşük maliyet
  • Her zaman standart pişirme
  • Yüksek gıda güvenliği
  • Özsu kaybı olmadığından, daha lezzetli sonuçlar
Multi-Timer ile Pişirme Tekniği’nin temel özellikleri ve avantajları:
  • Aynı anda birçok farklı gıdanın pişirilmesi
  • Hem kızartma, hem ızgara yapabilme imkanı
  • Koku ve tat transferi olmadan pişirme imkanı
Seminer Sonunda;

Uygulamalı olarak gerçekleştireceğimiz seminerimizi tamamlayan katılımcılar, aşağıdaki konularda bilgi sahibi olacaklardır:

  • “Pişirme” ile “doğru pişirme” arasındaki farkın ve önemin anlaşılması
  • Mutfakta yeni teknikleri kullanarak, nasıl daha düşük işletme maliyeti ile çalışılabileceğinin anlaşılması
  • Mutfağın kullanılmadığı zamanlarda fırın ile gece boyunca düşük ısıda pişirme, sous-vide tekniği gibi işlemlerin yapılabilmesi
  • Cook&Chill (Pişir&Soğut) Teknolojisi ile daha az alanda, daha az personel ile daha yüksek verimliliğin elde edilmesi
  • Cook&Chill (Pişir&Soğut) Teknolojisi ile daha az enerji kullanarak minimum ağırlık kaybı ile maksimum karlılığın sağlanması
  • Sous-Vide yöntemi ile yemek pişirmeye ilişkin süreçleri açıklayabilmek ve öğrenilenleri sunabilmek
  • Sous-Vide hazırlığının ve pişirme sürecinin bir parçası olarak et suyu, soslar ve emülsiyonların kullanımının sağlanması
  • Multi-Timer özelliği ile fırının çoklu pişirme işlemleri için kullanılması
  • Düşük Isıda Pişirme özelliği ile minimum ağırlık kaybı sağlanarak, mutfak et giderlerinin minimuma düşürülmesi
  • Teknik ve işletme becerilerinin kapsamını genişletebilmek
  • Sağlıklı yemeğe vurgu yapılarak hazırlanan gıda ürünlerinde doğru besin değeri, doku ve lezzete ulaşabilmek

Seminer ile ilgili daha detaylı bilgi için;

Şef Zeki Açıköz
Email: zeki.acikoz@sheraton.com
Ph: 0532 621 2144

Rejenerasyon Sistemi’nin Türk Mutfağı’na Uyarlanması 2017-10-13T11:17:09+00:00 Electrolux Professional